WordPress 5.6. “Simone”

Uusien lohkojen ja lohkomallien avulla voit yhä vapaamminen ja monipuolisemmin tuottaa sisältöjä ja tarinoita sivustollesi.

Laulaja-lauluntekijä Nina Simonen mukaan nimetty WordPress 5.6 on julkaistu. Uusin WordPress-versio tarjoaa uusia lohkoja, laajemmat asettelumahdollisuudet, sekä lisää lohkomalleja. Lisäksi videolohko tukee nyt tekstityä, mikä auttaa tekemään niistä saavutettavampia kaikille.

Twenty Twenty-One oletusteema

Versiopäivityksen mukana tulee uusi oletusteema, Twenty Twenty-One. Teema on kuin tyhjä taulu, jonka voit maalata lohkoilla ja lohkomalleilla haluamasi laiseksi. Twenty Twenty-One noudattaa WordPressin saavutettavuusohjeita ja huomioi useita AAA-tason erityisvaatimuksa Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -ohjeistuksesta.

Teemat valmiit värimallit ovat pehmeitä pastellisävyjä, joiden kontrastit täyttävät AAA-tason saavutettavuusvaatimukset. Voit myös asettaa sivustolle oman väripaletin tarvittaessa.

Toiminnallisia parannuksia

Automaattiset päivitykset

WordPress 5.6 laajentaa automaattisten päivitysten tukea. Sivustojen omistajat voivat asettaa sivustonsa päivittymään automaattisesti nyt myös WordPressin pääversioihin pelkkien korjaus- ja tietoturvapäivitysten lisäksi.

Saavutettavuusmalli

Julkaistun ominaisuuslisäosan avulla omalle sivustolleen voi lisätä mallitekstin saavutettavuusselosteesta. Teksti on kirjoitettu tukemaan eri asiayhteyksiä ja toimivaltoja. Mallitekstin otsikot auttavat alkuun varsinaisen saavutettavuusselosteen kirjoittamisessa.

Sisäänrakennetut lohkomallit

Kaikissa oletusteemoissa on nyt mukana liuta lohkomalleja. Nämä auttavat tutustumaan lohkoeditoriin ja pääsemään alkuun sisältöjen lisäämisessä omalle sivustollesi. Muokkaamalla mallien tekstejä, kuvia ja värejä saat rakennettua brändisi näköisiä sisältöjä.

Kehittäjille

Sovellussalasanat REST-rajapinnan autentikointia varten

Uuden sovellussalasanaominaisuuden avulla kolmannen osapuolen sovellukset voi nyt yhdistää turvallisesti sivustoon. Ohjausnäkymässä voi myös nähdä ja hallinnoida sivustoon yhdistettyjä sovelluksia.

PHP 8 tukea parannettu

Versiopäivityksen myötä WordPress alkaa siirtyä kohti PHP:n viimeisintä versiota. Nyt onkin hyvä hetki alkaa suunnitella toteuttamiensa lisäosien, teemojen ja palvelujen päivittämistä PHP 8 yhteensopivaksi. Lisätietoja siirtymästä löydät kehittäjätiedotteesta.

jQuery päivittyy

WordPressin mukana tuleva jQuery päivittyy vaiheittain versioiden 5.5, 5.6 ja 5.7 aikana. Jos kehittämissäsi lisäosissa ja teemoissa on käytetty jQuery, niin tarkistaa niiden yhteensopivuuden päivitysten kanssa testauslisäosan avulla. jQuery Migrate -lisäosa auttaa mahdollisten ongelmien ratkaisemisessa ja tasoittaa siirtymää uudempaan jQuery-versioon.

Lisätietoja kaikista kehittäjille oleellisista muutoksista löydät WordPress 5.6 kenttäoppaasta.

WordPress ylläpito- ja turvallisuuspäivitykset