WordPress 5.5 “Eckstine”

Uusin WordPress-versio tuo mukanaan liudan sivuston toimivuutta ja turvallisuutta parantavia päivityksiä.

WordPress 5.5 on julkaistu ja otettavissa käyttöön joko lataamalla asennustiedoston tai päivittämällä oman sivuston ohjausnäkymän kautta. Lempinimensä versio on saanut laulajalta ja orkesterinjohtajalta Billy Eckstineltä. On suositeltavaa asentaa uusin versio mahdollisimman pian, jotta omalla sivustollaan pääsee nauttimaan päivityksen tuomista hyödyistä.

Muutokset ja parannukset WordPressiin

Päivitys keskittyy erityisesti kolmeen osa-alueeseen – nopeus, löydettävyys ja turvallisuus.

Nopeus

Sivuston kuvat tukevat “laiskaa lataamista”, mikä tarkoittaa, että verkkoselaimet lataavat kuvat vasta, kun sivua selaa kuvan kohdalle. Tämä nopeuttaa etenkin paljon kuvia käyttävien sivujen latautumista parantaen sivuston käyttökokemusta. Lisäksi siirtokaistaa säästyy, kun käyttäjän laitteelle ladataan vain tarvittavat kuvat.

Hakukoneoptimointi

WordPress-ydin sisältää nyt omasta takaa XML-muotoisen sivustokartan, mikä auttaa hakukoneita ymmärtämään sivuston rakenteen paremmin ja löytämään uuden sisällön nopeammin.

Turvallisuus ja päivitykset

Lisäosille ja teemoille voi ottaa käyttöön automaattiset päivitykset yksitellen, mikä auttaa pitämään sivuston aina ajantasalla. Teemojen ja lisäosien päivitykset on lisäksi mahdollista asentaa käsin lataamalla sivustolle uusimman version zip-tiedostosta.

Lohkoeditori

Sisältömuokkain kehittyy uuden version myötä monella tapaa, esimerkiksi lohkomallien, uuden lohkohekmiston ja kuvien muokkaamisen suoraan kuvalohkosta ansiosta.

Saavutettavuus

Versio 5.5 sisältää parannuksia useita lohkoeditorin ja ohjausnäkymän saavutettavuuteen.

Kehittäjille

Uusi WordPress-versio tarjoaa uusia mahdollisuuksia kehittäjille uusien funktioiden ja parametrien muodossa. Lisäksi useat WordPressin käyttämistä koodikirjastoista on päivitetty uusimpiin versioihin. Muun muassa jQueryn päivitysprosesi alkaa tässä versiossa ja tulee jatkumaan 5.6 ja 5.7 julkaisuissa.

WordPress ylläpito- ja turvallisuuspäivitykset