Yritys

FissioMedian tarina alkoi loppuvuodesta 2012 Lappeenrannassa. Tuoreena markkinoinnin tradenomina Antti Koskinen lähti kokeilemaan siipiään yrittäjänä – johtavana ajatuksena hypätä mukaan hauskaan seikkailuun ja työllistää itsensä.

Antti vietti lapsuutensa yrittäjäperheessä, joten täysin tuntemattomalla maaperällä hän ei ottanut yrittäjän ensiaskeleitaan. Yrittäjämäistä työskentelyä Antti pääsi kokeilemaan jo opiskeluaikoina opiskelijakumppaneiden kanssa perustamassaan osuuskunnassa. Osuuskunta-ajoilta nimeksi valikoitui FissioMedia.

Toiminta on muuttunut merkittävästi alkuaikojen markkinoinnin sekatyömiehen hommista: matkan varrella FissioMedia on tehnyt kaikenlaista messuteltan roudaamisesta somekonsultointiin ja jääkiekon SM-liigan tv-kuvauksiin. Lista on pitkä. Kokeilunhalu oli itsensä työllistämisessä kaiken A ja O.

Vuonna 2017 yritys muutti Lappeenrannasta Helsinkiin. Samoihin aikoihin FissioMedian yritystoiminta alkoi keskittyä verkkosivujen kehittämiseen. Liikeideaa kirkastettiin poissulkutaktiikalla yrityksen ja erehdyksen kautta. Kun puolen vuosikymmenen aikana ehti kokeilla miltei kaikkea, voi tänä päivänä hyvillä mielin kertoa tietävänsä, mitä todella haluaa tehdä ja miten niitä kannattaa tehdä. Punainen lanka on löytynyt.

FissioMedia on luotettava ja kokenut verkkosivujen kehittämiseen keskittynyt asiantuntijayritys. FissioMediassa on yllin kyllin kekseliäisyyttä ja luovaa ongelmanratkaisukykyä. Jääräpäisyyttäkin riittää – eteenpäin mennään, vaikka läpi harmaan kiven. Ei ole monta asiaa, mitä ei pystyttäisi tekemään, ja jos jotakin ei tiedetä, siitä otetaan selvää.

FissioMedia on luotettava ja kokenut verkkosivujen kehittämiseen keskittynyt asiantuntijayritys.

Monipuolinen WordPress-osaaminen

Yrittäjä, markkinoinnin tradenomi, WordPress-koodari, WordPress-velho, IT-tukihenkilö, webkehittäjä – verkkosivuasiantuntija. Hyvällä tekijällä on monta nimeä. Tietokoneet ovat aina olleet Antin kiinnostuksen kohteena. Kokemusta niiden parista on jo 30 vuoden ajalta aina Commodore 64 ‑ajoista lähtien.

Vuosien varrella Antti on kehittänyt IT-taitojaan itse opiskellen, ja nyt hän voi hyvin mielin kutsua itseään webkehittäjäksi. Antti tuntee WordPressin etu- ja takaperin. Hän seuraa aktiivisesti WordPress-ympäristöä ja pysyy ajan tasalla sen kehityksestä. Antille WordPress on kuin hiekkalaatikko, jossa hän saa tehtyä ihan mitä tahansa. Hänellä on näkemystä, miten koodia kannattaa tehdä, ja hän muistaa ja ymmärtää myös jälkikäteen, miksi mikin tilanne on ratkaistu niin kuin on. Nopeat hoksottimet ja periksiantamattomuus auttavat löytämään oikeat ratkaisut nopeasti – ennemmin minuuteissa ja tunneissa kuin päivissä.

Antti on WordPress-kehittäjien kärkikastia ja jakaa mielellään tietämystään myös muille. Verkkoyhteisö Stack Exchangessa Antti lukeutuukin WordPress-kehittäjien parhaaseen kahteen prosenttiin: hänen sadat vastauksensa ovat tavoittaneet sivustolla yli 200 000 webkehittäjää. Antti kehittää osaltaan aktiivisesti WordPressiä, ja hän on osallistunut muun muassa lisäosien käännöstyöhön.

Antti heittäytyy rohkeasti uusiin haasteisiin: hänet on voinut bongata koodaamasta, konsultoimasta, kouluttamasta ja myyntitilanteen asiantuntijan tehtävästä. Jos vastaan tulee asia, jota ei osaa samalta istumalta ratkaista, Antti nappaa haasteen ja ottaa selvää.

Jos pystyn kuvittelemaan sen, osaan sen myös toteuttaa.

Ajatuksia yrittäjyydestä

Yrittäjyys opetti nuorelle aikuiselle – joskus kantapään kautta – miten töitä tehdään, mitä töissä oleminen tarkoittaa ja mikä on se oma juttu. Jokainen umpikuja, johon kokeilunhaluinen mieli on johtanut, on ollut polku, joka ei lopulta ollutkaan itseä varten.

Yrittäjyydessä parasta on vapaus valita työnsä. Vaikka vuosien varrella on ollut hetkiä, kun olisi halunnut jättää yrittäjyyden taakseen, aina seuraavana aamuna on otettu lusikka kauniiseen käteen ja jatkettu kauhomista. Yrittäjyys on opettanut tuntemaan omat ja kalenterin rajat: 60 tunnin projektia on mahdoton saada valmiiksi vuorokaudessa.

Omien sanojensa mukaan ensin Antti rakasti ajatusta yrittämisestä, mutta vuosien varrella hän on oppinut rakastamaan yrittämistä – ei vain ajatusta siitä.

Ensin rakastin ajatusta yrittämisestä, vuosien varrella olen oppinut rakastamaan yrittämistä.

Verkostojen voima

Heti yrityksen alkutaipaleella Antti liittyi mukaan monenlaiseen verkostotoimintaan. Hän on toiminut aktiivisesti niin paikallisessa yrittäjäyhdistyksessä, Suomen Yrittäjien Nuorten Yrittäjien valiokunnassa, nuorkauppakamarissa kuin Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten paikallisyhdistyksessä.

Järjestökokemusta on kertynyt yhteen laskettuna parisenkymmentä vuotta. Sinä aikana on päässyt kehittämään itseään ja muuttamaan maailmaakin. Yhdistystoiminnasta on tullut yrittämisen ohella jo elämäntapa.