Mikä on WordPress?

WordPress on avoimeen lähdekoodiin perustuva blogityökalu, julkaisualusta ja sisällönhallintajärjestelmä. Se on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä antaen voiman noin 60% sivustoista, jotka käyttävät sisällönhalintajärjestelmää, ja noin 28% kaikista verkkosivustoista.

Valitse kahdesta vaihtoehdosta itsellesi sopiva

WordPressistä on saatavilla kaksi eri versiota – valmiiksi hostattu (.com) ja itseylläpidettävä (.org).

Valmiiksi hostattu WordPress soveltuu esimerkiksi bloggaajille ja heille, jotka haluavat tutustua tähän suosittuun julkaisujärjestelmään. Oman sivuston avaaminen onnistuu minuuteissa, eikä sen kanssa tarvitse miettiä kotisivujen ylläpitoa tai muitakaan teknisiä asioita.

Itseylläpidettävä WordPress on parempi valinta yrityskäyttöön ja täydellistä sivustohallintaa tarvitseville. Omaan kotisivutilaan asennettava versio antaa täyden vapauden tehdä sivustosta juuri halutunlaisen ja omia tarpeita vastaavan.

Miksi WordPress on niin suosittu?

WordPressin suosio perustuu järjestelmän ilmaisuuteen, avoimuuteen, sekä ennen kaikkea sen ylivoimaiseen käyttäjäystävällisyyteen.

Kuka tahansa voi oppia ja aloittaa WordPressin käytön viidessä minuutissa. WordPressissä sisällön julkaiseminen, ulkoasun valitseminen ja muokkaaminen, sekä uusien toimintojen lisääminen onnistuu vain parilla klikkauksella.

Aktiivinen ja avulias yhteisö

Jos WordPressin ytimen, teemojen tai lisäosien kanssa ilmenee ongelmia, niin silloin voi pyytää apua joko virallisilta foorumeilta, itseylläpidetyt sivustot tai hostatut sivustot, tai monilta muilta järjestelmän ympärille kasvaneista verkkoyhteisöistä. Apua on saatavilla myös sekä suomenkieliseltä foorumilta, Slack-kanavalta ja suurimmilla paikkakunnilla toimivista yhteisöistä.

Kehittäjille järjestelmä antaa rajattomat mahdollisuudet rakentaa ja luoda verkkosivustoja, verkkopalveluita ja erilaisia sovelluksia. WordPressillä onkin aktiivinen kehittäjäyhteisö, joka jatkuvasti parantelee järjestelmää ja luo sitä laajentavia lisäosia.

Käyttöohjeet kaikkien saatavilla

WordPressin käyttöohjekirja (Codex) on myös kaikkien nähtävillä verkossa, minkä avulla kuka tahansa voi tutustua ja aloittaa omien lisäosien ja teemojen kehittämisen.

Mihin WordPressiä voi käyttää?

Monipuolinen WordPress soveltuu niin henkilökohtaiseksi blogiksi, yrityksen kotisivuiksi kuin asiakasystävälliseksi verkkokaupaksi. WordPressiä voi käyttää sekä julkisena, kaikille avoimena, sivustona että suljettuna, salasanasuojattuna, yhteisösivustona tai intranettinä.

WordPressin monikäyttöisyys perustuu sitä varten julkaistuihin tuhansiin lisäosiin ja mahdollisuuteen luoda omia, sivustokohtaisia tarpeita vastaavia, lisäosia. Lisäosia ovat esimerkiksi yhteydenottolomakkeet, sosiaalisen median jakopainikkeet, verkkokauppa tai integraatio uutiskirjepalveluun.

Kenelle WordPress sopii?

Monikäyttöisyytensä ansiosta WordPressiä käyttävät kaikki yksityishenkiöistä pienyrityksiin ja aina kansainvälisiin pörssiyhtiöihin asti.

Järkevillä välimuisti- ja optimointiratkaisuilla, niin sivuston kuin palvelimenkin puolella, WordPress-sivustosta saa tehtyä salamannopean ja suuria kävijämääriä kestävän.  Ei ole siis väliä onko omalla sivustolla päivittäin kymmeniä, tuhansia tai miljoonia käyttäjiä, niin järjestelmä kestää sen kyllä, kun vain puitteet ovat kunnossa.