WordPress-lohkoeditorin kokoruututilan poistaminen käytöstä

Etkö pidä lohkoeditorin kokoruututilasta? Katso vinkki, kuinka kytket sen pois päältä.

WordPress 5.4 päivityksen myötä lohkoeditoriin (Gutenberg-muokkain) tuli oletukseksi kokoruututila.

WordPressin lohkoeditorin kokoruututila
WordPressin lohkoeditorin kokoruututila ja tilan asetus.

Kokoruututila tekee sivun tai artikkelin sisällön hallinnoinnista helppoa, kun ruudulla ei ole mitään ylimääräistä. Lohkonäkymässä voi vain keskittyä tekstien ja kuvien muokkaamiseen ja asettelemiseen.

Kokoruutilan kytkeminen pois päältä

WordPressin hallintavalikon näkymiseen tottuneelle tai muuten nopeaa pääsyä sisällön muokkausnäkymästä muihin sivuston hallinnointiosioihin kaipaavalle kokoruututila voi tuntua vieraalta.

WordPressin lohkoeditori normaalitilassa
WordPressin lohkoeditori normaalitilassa ja tilan asetus.

Kokoruututilan saa kytkettyä pois käytöstä lohkoeditorin asetuksista, jotka saa näkyviin klikkaamalla muokkaimen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen päällekäisen pisteen kuviota. Avautuvasta valikosta klikkaamalla Kokoruututila-asetusta tilan saa pois käytöstä tai takaisin päälle.

Kokoruututila automaattisesti pois päältä

Tavallisen muokkausnäkymän voi joutua valitsemaan kerta toisensa jälkeen, jos WordPress ei syystä tai toisesta muista valintaa vaan aina vain näyttää lohkoeditoria kokoruututilassa.

Tällöin avuksi voi ottaa lisäosan, joka kytkee normaalitilan aina automaattisesti käyttöön. WordPressin lisäosahakemistosta löytyykin tähän tarkoitukseen valmiit lisäosat.

Sivustolle voi asentaa esimerkiksi toisen alla olevista lisäosista.

Lisäosat toimivat samalla tavalla, joten ei ole väliä kumman näistä asentaa ja ottaa käyttöön omalla sivustollaan. Kumpikaan lisäosista ei vaadi mitään asetusten säätämisiä vaan ne toimivat heti käyttöönoton jälkeen.