WordPress 5.4. “Adderley”

Päivitys tuo mukanaan jälleen parannuksia WordPressin sisältömuokkaimeen, yksityisyystyökaluihin, sekä uusia juttuja koodareille.

WordPressin ensimmäinen isompi versiopäivitys vuodelle 2020 on julkaistu. Versio 5.4 on nimetty muusikko Nat Adderleyn kunniaksi.

Muutokset sisältölohkoihin

Uusin versiopäivitys tehostaa ja nopeuttaa WordPressin lohkoeditorin toimintaa. Sisällön muokkaaminen on nyt entistäkin sujuvampaa. Lisäksi käyttöliittymä on selkeytetty ja tehty aiempaa saavutettavammaksi.

Sisältömuokkaimessa on nyt käytettävissä kaksi uutta lohkoa – Some-kuvakkeet ja Painikkeet. Lohkojen väri- ja kuva-asetuksia on myös laajennettu ja yhdenmukaistettu.

Yksityisyys-työkalut

Henkilötietojen vientitiedot sisältävät nyt tietoja käyttäjäistunnoista ja paikkatietoja yhteisövimpaimesta, sekä sisällysluettelon. Tietojen viennin ja henkilötietojen siivoamisen edistymisen näkee nyt lisäksi työkaluista.

Kehittäjille lisätoimintoja

WordPress 5.4:n myötä valikkoihin saa nyt näppärästi lisättyä mukautettuja kenttiä ilman vippaskonsteja. Omat koodit onkin nyt syytä tarkistaa ja päivittää ne uuden mallin mukaisiksi parhaan yhteensopivuuden varmistamiseksi.

Lohkojen tyylittelyä on yksinkertaistettu ja suoraviivaistettu. Omien lohkojen rekisteröinti on nyt myös helpompaa.

Lisätietoja kehittäjille suunnatuista muutoksista löytyy WordPressin kehitysblogista.

WordPress ylläpito- ja turvallisuuspäivitykset