Verkkovastaavan työkaluilla seuraat sivujesi toimintaa

Googlen verkkovastaavan työkalut auttavat ymmärtämään miten omat sivut toimii ja näkyvät hakutuloksissa. Työkaluja voidaan käyttää myös WordPressin kanssa.

Googlen verkkovastaavan työkalujen, Search Console (ent. Webmasters Tools), avulla voit seurata, miten Google näkee yrityksesi sivut. Palvelusta saatavien tietojen avulla voit kehittää omia sivujasi niiden hakusijoituksen parantamiseksi.

Täydennystä Google Analyticsin tietoihin

Googlen tarjoama ilmainen palvelu on arvokas lisä hakukoneoptimointia tehtäessä. Sivut päätyvät kyllä Googlen hakemistoon ilman verkkovastaavan työkalujen käyttämistäkin, mutta niiden avulla sivujen indeksoitumista voi nopeuttaa ja parantaa.

Verkkovastaavan työkalut antavat tietoja sekä sivujen toimivuudesta että siitä, miten sivut näkyvät hakutuloksissa. Palvelua on suositeltavaa käyttää etenkin Google Analyticsin rinnalla omien sivujen seuraamiseksi kokonaisvaltaisesti.

google-analytics-not-provided

Työkalut täydentävät Analyticsin tietoja etenkin avainsanatilastojen osalta. Analyticsissä suurin osa avainsanoista häviää not provided tuloksen sisään. Verkkovastaavan työkalujen Hakuliikenne > Hakulausekkeet kohdasta pääset näkemään nämä muuten salatut avainsanat.

google-webmaster-keywords

Sivut nopeammin Googlen hakemistoon

WordPress ja hakukoneoptimointi artikkelissa mainittiin oman sivukartan lähettäminen Googlelle yhtenä optimointikeinona. Sivukartta kertoo Googlelle, mistä kaikista sivuista sivusto koostuu ja missä suhteessa alasivut ovat toisiinsa.

google-webmaster-sitemap

Sivukartan lähettäminen nopeuttaa ja tehostaa sivujen päätymistä Googlen hakemistoihin. Sivukartan voi lähettää työkalujen kohdasta Indeksointi > Sivustokartat.

Sivustomuutoksista ilmoittaminen

Kun sivustolle tekee isompia rakenteellisia, sisällöllisiä tai toiminnallisia muutoksia, niin niistä on hyvä ilmoittaa Googlelle ja pyytää sivsuton uudellenindeksointia. Näin muutokset saadaan mahdollisimman nopeasti näkymään hakutuloksissa.

Indeksointipyynnön voi lähettää esimerkiksi kun

Verkkovastaavan työkalujen yhdistäminen WordPressiin

Verkkovastaavan työkalut saa lisättyä WordPress sivuille helposti WordPress SEO by Yoast lisäosan avulla. Lisäosan asetuksista (dashboard) löytyy valmis rivi, johon vain lisätään verkkovastaavatunnus.

wordpress-seo-yoast-webmaster

Tunnuksen saat, kun lisäät oman sivustosi verkkovastaavapalveluun ja valitset vahvistusmenetelmistä Vaihtoehtoiset menetelmät > HTML-tagi.

Selkeä kuva omista verkkosivuista

Googlen palvelun avulla omista sivuista saa kokonaisvaltaisemman käsityksen – miten sivut toimivat ja kuinka hyvin ne löytyvät Googlesta. Työkalujen tarjoama tieto mahdollistaa valistuneempien päätösten tekemisen omien sivujen ja verkkomarkkinoinnin suhteen.

Palvelun käyttöönotto vie vain muutaman minuutin, mutta voit pyytää myös FissioMediaa tekemään lisäyksen, sekä auttamaan tulosten tulkinnassa.