WordPress 6.2 “Dolphy”

WordPress 6.2 juhlistaa jazzin monitaituria Eric Allan Dolphy Jr:ia. Julkaistu versio tarjoaa uusia mahdollisuuksia muokata omaa sivustoasi ja tuottaa sisältöä. WordPress 6.2 kattaa yli 900 korjausta ja parannusta alustan toimintaan.

Version myötä WordPressin kehityksessä huomio alkaa siirtyä räätälöintimahdollisuuksista työnkulkuun ja yhdessä työskentelemiseen.

Kehittynyt sivustomuokkain

Lohkoteemojen kanssa toimiva sivustomuokkain on kokenut kasvojenkohotuksen. Uusi ilme helpottaa sivuston muokkaamista, sopivien mallien ja osien löytämistä. Valikko-lohkon parannusten ansiosta valikkolinkkien hallinnointi sujuu käden käänteessä. Lisäksi ylä- ja alatunnisteiden uudet mallit nopeuttavat uusien sivupohjien rakentamista.

Sivustomuokkaimen tyylikirjastoon on koottu kaikki sivustosi lohkojen tyylit. Kirjaston avulla näet nopeasti sivustosi tyylillisen kokonaiskuvan.

Lohkovalitsimen media- ja malli-välilehdet

Lohkovalitsimeen on tässä WordPress-versiossa lisätty Media-välilehti. Tämän avulla kuvia ja muita tiedostoja on helppo etsiä, valita ja raahata suoraan sisältöön.

Mallit-välilehden parannukset nopeuttavat sisältömallien löytämistä ja helpottavat esikatselemista.

Lohkojen asetukset

Lohkomuokkaimen sivupaneelissa lohkojen asetukset on nyt jaettu kahdelle välilehdelle – asetukset ja tyylit. Tämä helpottaa oikeiden asetusten ja valintojen löytämistä ja käyttöä.

Muita parannuksia

  • Lohkoeditorin häiriötön tila piilottaa ylimääräiset paneelit ja asetukset. Voit näin keskittyä sisällön tuottamiseen kaikessa rauhassa.
  • Tyyliasetukset voi kopioida ja liittää lohkosta toiseen.
  • Oman CSS-määrittelyn avulla voi tyylitellä lohkoja ja muita elementtejä mielensä mukaan.
  • Lohkoja voi kiinnittää sivuun, jolloin ne seuraavat ruudulla mukana, kun käyttäjä rullaa sivua ylös ja alas.
  • Perinteisten teemojen lohkoja voi tuoda lohkoteemoihin.
  • Oletusteemoissa on nyt niiden käyttämät Google-fontit mukana yksityisyyden parantamiseksi.
  • Lukuisia latausnopeuteen liittyviä parannuksia, jotka vaikuttavat etenkin lohkoteemoihin, mutta myös perinteisiin teemoihin.

Tarkemmat tiedot julkaistusta versiosta on luettavissa kenttäoppaasta ja julkaisutiedoista.

WordPress ylläpito- ja turvallisuuspäivitykset