WordPress 5.1.1 – turvallisuus- ja ylläpitopäivitys

WordPressiin on julkaistu turvallisuus- ja ylläpitopäivitys, versio 5.1.1. Julkaistu päivitys tekee WordPress-ytimeen 10 korjausta ja parannusta. Uusin versio korjaa muutamia kommenttien käsittelyyn liittyvää bugia, jotka ovat voineet tehdä sivustosta haavoittuvan.

Päivitys myös ennakoi myöhemmin julkaistavaa WordPress 5.2 versiota, jossa ytimen PHP-minimivaatimus nostetaan PHP 5.6:een. On myös mahdollista, että minimivaatimus nousee myöhemmin PHP:n 7 versioon.

Jos omalla sivustolla ei ole käytössä automaattisia päivityksiä, niin sivuston voi päivittää uusimpaan versioon kohdasta Ohjausnäkymä > Päivitykset > Päivitä.

Päivitä sivustosi PHP-versio

PHP on ohjelmointikieli, jolla WordPress on toteuttu. Virallisesti PHP 5.6 versio on jo elinkaarensa lopussa, sillä sen kehitys ja tuki päättyivät vuoden 2018 lopussa. Jos PHP 5.6:sta löytyy jotain haavoittuvuuksia, niin sitä käyttävät sivustot ovat alttiita niihin perustuville hyökkäyksille.

Jos oma palvelintarjoaja mahdollistaa PHP 7.0/1/2/3 versioon siirtymisen, niin se kannattaa tehdä. WordPress-ydin on yhteensopiva uusimman PHP-version kanssa, mutta joidenkin teemojen ja lisäosien kohdalla voi ilmetä ongelmia. Teemojen ja lisäosien yhteensopivuus PHP 7:n kanssa on hyvä varmistaa etukäteen niiden tekijöiltä.

Lue lisää: Kyberturvallisuuskeskuksen uutinen PHP 5.6 tuen päättymisestä

Uusimman PHP-version käyttäminen antaa omalle sivustolle suojaa haavoittuvuuksilta. Lisäksi PHP 7.x on huomattavasti nopeampi kuin vanhemmat versiot. Oman sivuston pitäisikin toimia aiempaa jouhevammin PHP-päivityksen jälkeen.