WordPress 4.8 uudet vimpaimet

WordPress 4.8. “Evans”

Vastikään julkaistu WordPress 4.8 antaa käyttäjälle uusia helppoja tapoja lisätä mediaa omalle sivustolleen kuva-, video- ja äänivimpainten avulla. Tekstivimpaimen graafinen muokkain helpottaa ala- ja sivupalkkien tekstien muokkaamista.

WordPressistä julkaistiin 8. kesäkuuta uusi 4.8. versio, joka tuo mukanaan kolme uutta media vimpainta, parannuksia tekstivimpaimeen ja tekstilinkkeihin, sekä monia muita päivityksiä. Nimensä versiopäivitys on saanut jazz-pianistilta ja -säveltäjältä William John “Bill” Evansilta.

Kuva-, video- ja äänivimpain

Kuvien, videoiden tai äänitiedostojen liittäminen ala- tai sivupalkkiin on aiemmin vaatinut joko erillisen lisäosan tai oman html-koodin kirjoittamisen tekstivimpaimeen. Uusi WordPress-versio tuo helpotuksen mediankäyttötuskaan lisäämällä kuva-, video- ja äänivimpaimet vimpainvalikoimaan.

Mediakirjastoon ladattujen mediatiedostojen näyttäminen omalla sivustolla onnistuu nyt kätevästi näiden uusien vimpainten avulla. Riittää, että raahaat tarvittavan vimpaimen oikeaan vimpainalueeseen, valitset mediatiedoston Mediakirjastosta ja klikkaat Tallenna.

Tekstivimpaissa graafinen muokkain

Aiemmin jos tekstivimpaimeen on halunnut lihavointeja, linkkejä tai listoja, niin tyyliasetukset on joko pitänyt koodata itse tai hankkia lisäosalla.

Nyt samat tyylittelyt onnistuvat ilman riviäkään koodia tekstivimpaimen päivityksen myötä. Artikkelien ja sivujen muokkausnäkymistä tuttu graafinen tekstinmuokkain on nyt käytettävissä myös tekstivimpaimessa.

Selkeämmät linkkirajat

Linkkien lisääminen ja muokkaaminen on aiemmin aiheuttanut hetkittäistä tuskastumista. Linkin muokkaaminen on voinut johtaa linkin leviämiseen seuraavaan sanaan. Tai lisätty linkki on päätynyt ankkurisanan ulkopuolelle.

Uusin WordPress-versio rajaa nyt paremmin tekstissä olevat linkit, mikä vähentää merkittävästi linkkien muokkaamisen aiheuttamaa päänsärkyä.

Uusi ohjausnäkymän Tapahtumat-vimpain

WordPress:llä on laaja kansainvälinen yhteisö niin verkossa kuin sen ulkopuolellakin. Yhteisöllisyys tulee vahvemmin näkyviin 4.8:ssa uuden Tapahtumat-ohjausnäkymävimpaimen myötä. Vimpaimessa näkyy listaus lähellä järjestettävistä WordPress-tapahtumista ja uusista WordPress-uutisista.

Jos tapahtumat ja uutiset eivät kiinnosta, niin vimpaimen saa piilotettua oikean ylänkulman Näyttöasetukset-painikkeen kautta löytyvistä asetuksista.

WordPress 4.8:n huolto-, korjaus- ja turvallisuuspäivitykset

    Kuvat: WordPress 4.8 press kit