Miksi valita WordPress kotisivujen alustaksi?

WordPress on avoimeen lähdekoodiin perustuva julkaisualusta, joka tekee sisällön julkaisemisesta verkossa samanaikaisesti sekä helppoa että tyylikästä.

Monipuolinen WordPress soveltuu niin henkilökohtaiseksi blogiksi, yrityksen kotisivuksi kuin asiakasystävälliseksi verkkokaupaksi.  Maksuton WordPress onkin tänä päivänä korvaamaton osa jokaisen yrityksen verkkostrategiaa.

Alla on FissioMedian top 5 listaus hyvistä syistä, miksi myös sinun kannattaa valita WordPress yrityksesi kotisivujen moottoriksi.

Helppo käyttää

Miljoonien ihmisten käyttämä ja rakastama WordPress on tunnettu helppokäyttöisyydestään. Artikkelin julkaiseminen tai sivun muokkaaminen onnistuu sinulta kahdella klikkauksella. WordPressin käytön oppimiseen tarvitset viisi minuuttia, eikä sinun tarvitse sen jälkeen turhia tapella julkaisujärjestelmän kanssa.

Vaikka olisit käyttänyt vähemmän tietokoneita, niin sinun ei tarvitse pelätä WordPressin käyttöä. Tavanomaisella käytöllä et nimittäin pysty sivustoa rikkomaan. Voit esikatsella muutoksia ennen niiden tallentamista ja virheen sattuessa saat palautettua muokatun sivun virheettömään tilaan parilla klikkauksella.

Toimii laitteella kuin laitteella

WordPressin ulkoasu perustuu teemoihin. Ulkoasuteema määrittelee muun muassa sivuston asettelun, värit ja typografian, sekä sen, miten sivusto mukautuu erikokoisille näytöille.

Tänä päivänä sekä WordPressin hakemistosta löytyvät ilmaisteemat, eri kauppapaikkojen maksulliset teemat, että WordPress-toimistojen tekemät räätälöidyt teemat toimivat oletusarvoisesti kaikenkokoisilla näytöillä. Sinun ei siis pitäisi joutua erikseen pyytämään kotisivujesi responsiivisuutta.

Myös WordPressin ohjauspaneeli mukautuu sekä älypuhelinten että tablet-laitteiden näytöille. Voit siis päivittää kotisivujasi milloin vain, mistä vain ja millä laitteella tahansa.

Sopii moneen käyttötarkoitukseen

Vuosituhannen alussa blogialustaksi alun perin kehitetystä WordPressistä on kasvanut vuosien saatossa monipuolinen sisällönhallintajärjestelmä.

WordPressiä varten kehitettyjen maksuttomien ja maksullisten lisäosien avulla järjestelmästä saa tehtyä esimerkiksi verkkokaupan, verkkokoulutusalustan, keskustelufoorumin tai vaikkapa sosiaalisen median sisältökeskuksen.

Lisäosat mahdollistavat sivuston yhdistämisen myös moniin muihin palveluihin, esimerkiksi suosittuun MailChimp-uutiskirjepalveluun. MailChimp-lisäosan avulla saat upotettua kotisivuillesi uutiskirjeesi tilauslomakkeen ja näin kasvatettua tilaajayleisöäsi.

Uudelleen käytettävä

Kotisivu-uudistuksissa ja -järjestelmien vaihdoksissa on se ikävä puoli, että osa vanhasta sisällöstä saattaa hävitä kuin tuhka tuuleen. WordPressin kanssa tätä ongelmaa ei ole.

Kaikki julkaisemasi uutiset, blogikirjoitukset ja muut sisältösivut pysyvät tallessa vaikka sivustosi ulkoasu, eli teema, vaihtuisi. Samoin sivustosi toimintoja, eli lisäosia, voi pääsääntöisesti lisätä ja poistaa ilman, että sivustosi sisällölle käy kuinkaan.

Palveluntarjoajasta riippumaton

Jos et ole mennyt tekemään rajoittavaa ylläpitosopimusta jonkin kotisivupalveluntarjoajan kanssa, niin voit vapaasti käyttää ketä tahansa WordPress-osaajaa kotisivujesi kehittämisessä. Avoimeen lähdekoodiin perustuvaa WordPressiä voi kehittää ja muokata kuka tahansa.

Jos et siis ole tyytyväinen ensimmäiseen kotisivujesi tekijään, niin voit vaihtaa toiseen ilman, että kaikki pitäisi tehdä alusta asti uudelleen. Uusi tekijä vain jatkaa siitä, mihin edellinen jäi.

Voit myös vapaasti valita mitä kotisivutilantarjoaa käytät WordPressin kanssa. Melkolailla poikkeuksetta kaikkien webhotellipalveluiden kuukausipaketteihin sisältyy tarvittavat tekniset ominaisuudet, jotta WordPressin toimii.

WordPressin siirtäminen kotisivutilasta toiseen on lisäksi helppoa, jos joskus päätät vaihtaa webhotelliasi. Oikein tehtynä, et edes huomaa kotisivutilan vaihtumista ja sivustosi jatkaa toimimistaan entiseen tapaan.

Bonus: sivuston kieliversiot helposti

Yhä useampi meistä palvelee nykyään myös muun kuin suomenkielisiä asiakkaita. Tällöin myös kotisivuilla pitäisi olla muun kielistä sisältöä tarjolla – edes yksi sivu englanniksi, jos ei muuta. Eri kielille käännetty sisältö on hyvää asiakaspalvelua, eikä maksavia asiakkaita käännytetä heti pois tarjoamalla vain suomenkielistä sisältöä.

Kieliversioiden lisääminen omalle kotisivulle onnistuu helpoiten maksuttomalla Polylang-lisäosalla. Jos kielipäätä ei löydy omasta takaa, niin käännökset saa tilattua esimerkiksi Kielimuuli.fi-käännöspalvelusta.